10 september 2016
12:00

Sollentuna FK 3

Referat: IF Brommapojkarna 16 - Sollentuna FK 3

Vi öppnar upp matchen på bästa sätt. Backarna rullar runt bollen till varandra innan Einar spelar upp den till Adam på högerkanten. Han avancerar längs hela kanten och trycker sig in i straffområdet nere vid förlängd målinje. Passningen in framför mål styrs i eget mål efter 34 sekunder. Vi forsätter spela bra någon minut till innan Sollentuna tar över. De rullar också bollen fint och i både 3:e och 5:e minuten har de avslut precis utanför Gurras högra stolpe. I 6:e hänger vi inte med i försvaret och de kan kvittera till 1-1. De är nu lite bättre än oss och vi rör oss för sent. Vi börjar springa EFTER passningen är slagen istället för innan. I 10:e minuten gör de 1-2. I slutet på halvleken har vi ett riktigt snyggt anfall. Adam driver upp bollen i mitten och drar två killar innan han spelar bollen mellan innerback och ytterback till Malle. Malle avslutar men målvakten räddar. Returen går till Victor Y som placerar den mot bortre stolpen men där står en försvarare på mållinjen och räddar. Där var det riktigit nära kvittering men ställningen är 1-2 i paus.
I andra gör de 1-3 i 4:e minuten och vi vårdar inte bollen inom laget, vilket betyder att vi mest får jaga. I 9:e gör Gurra en dubbelräddning. I slutet på matchen skapar vi en dubbelhörna. Första hörnan slår Malle på marken till Lukas men hans avslut bryts till en ny hörna. Den andra slår Malle i luften och Lukas nickar men får inte riktigt fart på den. Sollentuna rensar och Gurra är långt ut på egen planhalva och tar emot bollen. Sollentuna lyfter då upp laget och när Gurra slår en långboll så har Lukas hängt kvar framför mål och han tar emot bollen och kan iskallt peta in bollen till 2-3. Tyvärr kommer vi inte närmare idag och Sollentuna vinner rättvist.
Nu ser vi fram emot första 9-manna matchen imorgon på naturgräset bredvid Grimsta B.